Privacy Policy

Plus Space Sdn Bhd (formerly known as Rightspace Office Sdn Bhd) (“Plus Space”) cares about your privacy. This Privacy Policy (“Policy”) describes how Plus Space collects, uses and discloses your personal data in connection with the use of our websites, applications or other services that refers to or links to the Policy, as well as any offline products, programs, courses, and services (collectively our “Services”).

The information contained in this website is provided for general purposes only and does not constitute professional advice. It may not be applicable to specific circumstances. Laws and regulations change rapidly, so information contained herein may not be complete or up-to-date. Please contact your professional adviser before taking any action based on this information.

In the event of any conflict between the English version and the Bahasa Malaysia version, the English version shall prevail.

Website – Terms of use

Plus Space abides by the data protection laws in Malaysia and, as such, takes all reasonable care to prevent unauthorised access to your personal information.

By using Plus Space website or registering with us, we will treat you as having consented to our using your personal data in the manner described below. However, we will not disclose any information about you to any third party without your permission and in all instances will abide fully by the principles set out in the Personal Data Protection Act 2010 ("Act").

In all cases, Plus Space and/or related organisations must be acknowledged on every copy as the source of the material and our address and contact details clearly shown.

Supply of any material is permitted to a third party provided it is for their own personal use and it is not supplied directly or indirectly for commercial or other gain. Any third party to whom material is disseminated must be supplied with a copy of these guidelines. Permission for the reproduction and dissemination of material outside the scope of these guidelines may be considered on request to us.

Privacy

Plus Space is committed to protecting and respecting your privacy in relation to all personal information that we collect from you. We will only use the information that we collect about you lawfully (in accordance with the Act). The below sets out the basis on which any personal data we collect from you, or that you provide to us, will be processed by us. By visiting www.plus-space.com.my you are accepting and consenting to the practices described here.

In this statement, personal information means data which relates to an identified or identifiable natural person, either directly or indirectly.

In this statement any reference to "we", "our" or "us" means Plus Space. In this statement any reference to "you" means the individual person in relation to whom we hold personal information.

Information we may collect from you

You may provide us with information about you by filling in the forms on our website or by corresponding with us by phone, e-mail or otherwise. The information you give us may include your name, address, e-mail address, phone number and personal description.

The provision of your personal information is voluntary. However, if you do not provide your personal information, we may not be able to communicate with you or provide you the services you require.

Information we collect about you

With regard to each of your visits to our site we may automatically collect information including the Internet Protocol (IP) address used to connect your computer to the Internet, your login information, browser type and version, time zone setting, browser plug-in types and versions, operating system and platform and information about your visit - including the full Uniform Resource Locators (URL) clickstream to, through and from our site (including date and time); pages you viewed or searched for; page response times; download errors; length of visits to certain pages; page interaction information (such as scrolling, clicks, and mouse-overs) and methods used to browse away from the page.

Cookies

We may use technology to track the patterns of behaviour of visitors to our site. This can include using a "cookie" which would be stored on your browser. This helps us to provide you with a good experience when you browse our website and also allows us to improve our site. You can usually modify your browser to prevent this happening. The information collected in this way can be used to identify you unless you modify your browser settings.

Uses made of the information

We may use information held about you to notify you about changes to our organisation and our service offerings, to ensure that content from our site is presented in the most effective manner, to administer our site and for internal operations, including troubleshooting, data analysis, testing, research, statistical and survey purposes, to improve our site to ensure that content is presented in the most effective manner for you and for your computer, or as part of our efforts to keep our site safe and secure.

We may also combine information we receive from other sources that we collect about you for the purposes set out above.

Disclosure of your information

We may disclose your personal information to third parties if Plus Space or substantially all of its assets are acquired by a third party, in which case personal data held by us will be one of the transferred assets, or if we are under a duty to disclose or share your personal data in order to comply with any legal obligation.

Storage of your personal data

The data that we collect from you may be transferred to, and stored at, a destination outside Malaysia. It may also be processed by third party service providers who process information on our behalf, including providers of information technology, identity management, website hosting and management, data backup, security and storage services. By submitting your personal data, you agree to this transfer, storing or processing. We will take all steps reasonably necessary to ensure that your data is treated securely and in accordance with this privacy policy.

All information you provide to us is stored on our secured servers. Where we have given you (or where you have chosen) a password which enables you to access certain parts of our site, you are responsible for keeping this password confidential. We ask you not to share a password with anyone.

Security features are used to try to prevent unauthorised access of any information received from you.

Your rights

You have the right to ask us not to process your personal data for marketing purposes. We will usually inform you (before collecting your data) if we intend to use your data for such purposes or if we intend to disclose your information to any third party for such purposes. You can exercise the right at any time by contacting us at mail@plus-space.com.my

Plus Space gives you choices regarding the collection and usage of your personal information. If you have registered for any Plus Space related updates through plus-space.com.my, and do not wish to receive future e-mails, you can send us an email message or follow the instructions set out in our email to you to unsubscribe.

Our site contains links to and from the websites of our members and affiliates. If you follow a link to any of these websites, please note that these websites have their own privacy policies and that we do not accept any responsibility or liability for these policies. Please check these policies before you submit any personal data to these websites.

Access to information

The Act gives you the right to access and to correct information held about you. Your right of access can be exercised in accordance with the Act.

Contact

If you have any questions or comments regarding our privacy policy, you are welcome to address these to mail@plus-space.com.my

Notis Privasi

Plus Space Sdn Bhd (dahulunya dikenali sebagai Rightspace Office Sdn Bhd) (“Plus Space”) mengutamakan privasi anda. Dasar Privasi Polisi (“Polisi”) ini menerangkan bagaimana Plus Space mengumpul, mengguna dan mendedah data peribadi anda melalui penggunaan laman web kami, aplikasi atau perkhidmatan lain yang bekaitan dengan Polisi ini atau pautan kepada Polisi ini, dan juga mana-mana produk luar talian, program, kursus, dan perkhidmatan (secara kolektif “Perkhidmatan” kami).

Maklumat yang terkandung dalam laman web ini hanya disediakan bagi tujuan makluman umum sahaja dan bukan merupakan nasihat professional. Ia mungkin tidak sesuai untuk digunapakai dalam keadaan yang tertentu. Undang-undang dan peraturan sentiasa berubah, maka maklumat yang terkandung di sini mungkin tidak lengkap atau bukan yang terkini. Sila hubungi penasihat profesional anda sebelum mengambil sebarang tindakan berdasarkan maklumat ini.

Jika terdapat sebarang percanggahan di antara versi Bahasa Inggeris dan versi Bahasa Malaysia, versi Bahasa Inggeris akan digunapakai.

Laman Web – Terma penggunaan

Plus Space mematuhi undang-undang perlindungan data peribadi di Malaysia dan, oleh itu, mengambil semua tindakan yang sewajarnya untuk mencegah akses tanpa kebenaran kepada data peribadi anda.

Dengan menggunakan laman web Plus Space atau berdaftar dengan kami, kami menganggap bahawa anda telah bersetuju dengan penggunaan data peribadi anda yang telah dikumpulkan oleh kami mengikut dasar privasi ini. Walau bagaimanapun, kami tidak akan mendedahkan data peribadi anda kepada mana-mana pihak ketiga tanpa kebenaran anda dan dalam semua keadaan, kami akan mematuhi prinsip-prinsip yang dinyatakan di dalam Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (“Akta”).

Dalam semua kes, Plus Space dan/atau organisasi berkaitan mesti diakui pada setiap salinan sebagai sumber maklumat berserta dengan alamat dan butiran hubungan kami jelas dipaparkan.

Pembekalan sebarang maklumat kepada pihak ketiga adalah dibenarkan dengan syarat ia adalah untuk kegunaan peribadi dan ia tidak dibekalkan secara langsung atau tidak langsung bagi tujuan komersial atau keuntungan. Mana-mana pihak ketiga yang materialnya disebarkan mestilah dibekalkan dengan salinan garis panduan ini. Kebenaran untuk penghasilan semula dan penyebaran bahan di luar skop garis panduan ini akan diberi pertimbangan berdasarkan permintaan kepada kami.

Privasi

Plus Space komited untuk melindungi dan menghormati privasi anda berhubung dengan semua data peribadi yang kami kumpulkan daripada anda. Kami hanya akan menggunakan data yang kami kumpulkan tentang anda secara sah (berdasarkan Akta). Berikut tertera asas di mana data peribadi yang kami kumpulkan daripada anda, atau yang dibekalkan oleh anda kepada kami, akan diproses oleh kami. Dengan melayari www.plus-space.com.my anda menerima dan bersetuju dengan amalan yang dinyatakan di sini.

Dalam pernyataan ini, data peribadi bermaksud data yang berkaitan dengan orang sebenar yang dikenal pasti atau boleh dikenal pasti, sama ada secara langsung atau tidak langsung.

Dalam pernyataan ini, "kami" merujuk kepada Plus Space. Dalam pernyataan ini "anda" bermaksud individu yang data peribadinya dipegang oleh kami.

Data yang kami mungkin kumpul daripada anda

Anda mungkin membekalkan data tentang anda semasa mengisi borang-borang pada laman web kami atau semasa berurusan dengan kami melalui telefon, e-mel dan lain-lain. Data yang anda berikan kepada kami mungkin termasuk nama anda, alamat, alamat e-mel, nombor telefon dan butiran peribadi.

Pembekalan data peribadi anda adalah secara sukarela. Walau bagaimanapun, sekiranya anda tidak membekalkan data peribadi anda, kami mungkin tidak dapat berkomunikasi dengan anda atau memberi perkhidmatan yang dikehendaki oleh anda.

Data yang kami kumpul berkenaan anda

Apabila anda melayari laman web kami, data yang kami mungkin kumpul secara automatik termasuk alamat protocol internet (IP) yang digunakan oleh komputer anda untuk melayari internet, butiran log masuk anda, jenis dan versi pelayar, tetapan zon waktu, jenis dan versi plag masuk pelayar, sistem dan platform operasi dan maklumat berkenaan lawatan anda – termasuk aliran klik Uniform Resource Locator (URL) ke, melalui dan dari laman web kami (termasuk tarikh dan masa); laman yang anda lihat atau cari; masa tindak balas laman, ralat muat turun, tempoh lawatan ke laman tertentu dan bagaimana anda berinteraksi dengan laman tersebut (seperti menatal, klik dan tertikus) dan cara yang anda gunakan untuk meninggalkan laman web.

Cookies

Kami mungkin menggunakan teknologi untuk menjejak corak tingkah laku pelawat ke laman web kami. Ini termasuk memasukkan "cookie" yang akan disimpan pada pelayar anda. Ini membantu kami untuk memberikan anda pengalaman laman web yang sesuai semasa anda melayari laman web kami dan juga membenarkan kami menambahbaikkan laman web kami. Biasanya, anda boleh mengubah suai pelayar anda untuk mengelakkan perkara ini berlaku. Data yang dikumpul dengan cara ini boleh digunakan untuk mengenal pasti anda kecuali anda menukar tetapan pelayar internet anda.

Kegunaan data

Kami mungkin akan menggunakan data peribadi yang dipegang oleh kami untuk memaklumkan anda berkenaan perubahan kepada organisasi kami dan penawaran perkhidmatan kami, untuk memastikan kandungan dalam laman web kami adalah dipaparkan dengan cara yang paling berkesan, untuk pentadbiran dan operasi dalaman laman web kami, termasuk penyelesaian masalah, analisis data, pengujian, penyelidikan, tujuan statistik dan kajian, untuk menambah baik laman web kami bagi menjamin kandungan laman web kami adalah dipaparkan dengan cara yang paling berkesan bagi anda dan komputer anda, atau sebagai usaha kami untuk menjamin keselamatan laman web kami.

Kami juga akan menggabungkan data berkenaan anda yang kami terima dari sumber lain bagi tujuan yang dinyatakan di atas.

Pendedahan data peribadi

Kami mungkin akan mendedahkan data peribadi anda kepada pihak ketiga jika Plus Space atau sebahagian besar asetnya diperolehi oleh pihak ketiga, di mana data peribadi yang dipegang oleh kami menjadi sebahagian aset yang dipindahmilik, atau jika kami diwajibkan untuk mendedahkan atau berkongsi data peribadi anda untuk mematuhi sebarang keperluan undang-undang.

Penyimpanan data peribadi anda

Data yang dikumpul oleh kami mungkin akan dipindah, dan disimpan di, destinasi di luar Malaysia. Ia mungkin juga akan diproses oleh pembekal perkhidmatan pihak ketiga yang memproses data bagi pihak kami, termasuk penyedia teknologi maklumat, pengurusan identiti, laman web hosting dan pengurusan, data sandaran (backup), keselamatan dan perkhidmatan simpanan. Dengan menghantar data peribadi anda, anda mengizinkan pemindahan, penyimpanan atau pemprosesan data peribadi anda. Kami akan mengambil semua langkah yang munasabah untuk memastikan bahawa data peribadi anda dikendalikan dengan selamat dan menurut dasar polisi ini.

Semua data yang diberikan kepada kami adalah disimpan di server kami yang keselamatannya terjamin. Sekiranya kami memberikan anda (atau anda memilih) satu kata laluan bagi membenarkan anda mengakses sebahagian laman web kami, anda bertanggungjawab untuk menyimpan kata laluan ini secara rahsia. Kami memohon supaya anda tidak berkongsi kata laluan dengan sesiapa.

Ciri-ciri keselamatan akan digunakan untuk menhalang akses tanpa kebenaran kepada data peribadi yang diterima daripada anda.

Hak anda

Anda berhak untuk menghalang pemprosesan data peribadi anda bagi tujuan permasaran. Biasanya kami akan menghubungi anda (sebelum mengumpul data peribadi anda) sekiranya kami ingin menggunakan data anda untuk tujuan tersebut atau sekiranya kami ingin mendedahkan data anda kepada pihak ketiga untuk tujuan tersebut. Anda berhak memilih keluar untuk menggunakan data peribadi anda untuk tujuan yang tidak berkaitan secara langusng dengan perkhidmatan pada bila-bila masa dengan menghantar email kepada kami di mail@plus-space.com.my

Plus Space memberi pilihan kepada anda berkenaan pengumpulan dan penggunaan data peribadi anda. Sekiranya anda telah berdaftar untuk menerima sebarang kemaskini melalui plus-space.com.my, dan anda tidak mahu menerima e-mel pada masa hadapan, anda boleh menghantar email kepada kami atau mengikut arahan yang tertera di dalam e-mel kami untuk tarik diri pelangganan.

Laman kami mengandungi pautan ke dan dari laman web ahli dan ahli gabungan kami. Jika anda mengikuti pautan ke mana-mana laman web ini, sila ambil perhatian bahawa laman web ini mempunyai dasar privasi mereka sendiri dan kami tidak menerima apa-apa tanggungjawab atau liabiliti untuk dasar-dasar ini. Sila semak dasar polisi laman web tersebut sebelum anda menghantar sebarang data peribadi anda.

Akses kepada data

Akta ini memberi anda hak untuk mengakses dan membetulkan data anda yang dipegang oleh kami. Hak akses anda boleh dilaksanakan mengikut Akta.

Orang hubungan

Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan atau komen berkenaan dengan Notis Privasi kami, anda boleh menghantar e-mel kepada kami di mail@plus-space.com.my